Taart met appel, blauwe bessen en pruimen

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 °C.
  • Splits de eieren (het eiwit wordt niet gebruikt).
  • Roer in een kom 125 gram boter met 100 gram suiker tot een glad mengsel. Voeg 250 gram bloem, de eierdooiers en het koude water toe. Kneed tot een soepel deeg.
  • Wrijf in een andere kom 75 gram bloem met de havermout, 75 gram suiker, 75 gram bloem en de kaneel of koekkruiden met je handen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in parten. Verwijder de pitten uit de pruimen en snijd ze in vieren. Schep in een kom de appels, pruimen en bessen samen met de custardpoeder voorzichtig door elkaar.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde, dunne lap van ongeveer 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed het met het deeg. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi het kruimeldeeg over de vulling. Schuif de taart in de over en bak in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd: 20 min + 60 min oventijd
Taartvorm: Ø 28 cm

Ingrediënten

Deeg

  • 125 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • 2 eierdooiers
  • 2 eetlepels koud water

Kruimeldeeg

  • 75 gram roomboter
  • 75 gram suiker
  • 75 gram bloem
  • 50 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel of koekkruiden

Vulling

  • 4 appels (Elstar)
  • 6 pruimen
  • 200 gram blauwe bessen
  • 2 eetlepels custardpoeder