Appelkruimeltaart

Bereiding

  • Verwarm de oven op 170°C.
  • Klop voor het deeg de boter, suiker, vanillesuiker en zout in een kom met de elektrische mixer. Voeg de eierdooiers en het ei één voor één toe en roer dit nog vijf minuten.
  • Meng de bloem en bakpoeder en bestuif het botermengsel ermee. Voeg de melk en de geraspte citroenschil toe en meng alle ingrediënten tot een glad deeg.
  • Meng voor het kruimeldeeg de bloem, suiker en gemalen amandelen. Snijd de boter in stukjes. Voeg de boter toe aan het bloemmengsel en gebruik je handen om het kruimeldeeg te maken.
  • Schil de appels voor de vulling en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in vieren en daarna in partjes. Besprenkel de appels met citroensap, zodat de appels niet bruin worden.
  • Doe bakpapier in de taartvorm, doe het deeg erin en plaats hier de appelpartjes in.
  • Maak de cake af met het amandelkruimeldeeg en bak de taart circa 50 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze goudbruin is. Bestrooi voor het opdienen de taart met poedersuiker.

Bereidingstijd: 30 min + 50 min baktijd

 Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels vanille suiker
  • Snufje zout
  • 3 eierdooiers
  • 1 ei
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 80 ml melk
  • Geraspte schil van ½ citroen

Voor het kruimeldeeg:

  • 150 gram bloem
  • 90 gram suiker
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 150 gram boter
  • Poedersuiker om te bestrooien

Voor de toplaag:

  • 1,5 kg appels (Elstar of Wellant)
  • Sap van 1 citroen